Politiker-snusk påvirker velgerne negativt

0Shares

– Ordføreren i Oslo er mer seremonimester og dermed ikke den mest sentrale politikeren i beslutningssystemet. Likevel er den karakteren oppslagene nå har fått av det slaget som sprer negative inntrykk blant velgerne, og faren er stor for smitte på partiet Høyre, sier Bernt Aardal ved Institutt for samfunnsforskning til Vårt Land.

Aardal tror Ditlev-Simonsen-saken kan gi grunnlag for en bredere jakt på snusk blant politikerne. Han tror media får behov for å finne nye vinkler og sjekke andre personer. Hvis det blir avdekket mer snusk, kan det ende med at folkevalgte som helhet blir møtt med skepsis, og vi kan få en avsporing av valgkampen, tror Aardal.

Valgforskeren mener at Høyre er mer utsatt enn andre partier, fordi det er høyere forekomst av skipsredere og personer med større pengesummer i partiet.

Per Ditlev-Simonsen trekker seg fra Høyres valgkamp, men blir sittende som ordfører. Det er utfallet av dagens dramatiske møte i forretningsutvalget, der en ydmyk Oslo-ordfører måtte forklare seg om de hemmelige pengene på konto i Sveits.