– Gå av Christoffersen

0Shares

– Vi må sørge for at de som er her blir integrert på en skikkelig måte. Det inkluderer opplæring i både språk og hvordan vårt samfunn fungerer. Det handler om grensesetting, og er ikke annerledes enn å oppdra barn eller hunder, sa byråd for byggesaker i Bergen Kommune, Øistein Christoffersen til Åsane Tidende.

Samtlige opposisjonspartier varslet i går at de enten vil stemme for et mistillitsforslag mot Christoffersen hvis det blir reist, eller at de vurderer å gjøre det.

– Avskyelig, mener Anders Skoglund (V).

– Pinlig, sier Ruth Grung (Ap

SV var først ute med å kreve byrådens avgang, faktisk før han offisielt var innsatt.

– Dette er dypt krenkende holdninger overfor innvandrere og helt klart diskriminerende, sier Oddny Miljeteig (SV) til Bergens Tidende. 

Hun sendte i går brev til byrådsleder Monica Mæland (H) der hun krever at Christoffersen blir byttet ut.

Også Rødt vil kaste byråden.

– Uttalelsene er rasistiske og vitner om et menneskesyn som er uforenlig med å ha et av byens fremste tillitsverv, sier Stine Akre (R).

Kjersti Toppe (Sp) kaller uttalelsen «vanvittig» og mener en unnskyldning overfor bystyret er på sin plass.

– Så må vi vurdere om vi skal stemme for mistillit. Jeg mener generelt at folk bør få en sjanse, men disse uttalelsene er nesten utilgivelige, sier hun.

– For å si det på godt bergensk, så er det helt hull i hodet at en mann som sitter i en så viktig posisjon sier noe slikt, SVs Amir Payan.

– Jeg vet at disse folkene mangler kompetanse på dette området, så det overrasker meg ikke at de kommer med sånne uttalelser. Men han klarer ikke å hisse meg opp ved å sammenlikne meg med en hund. Jeg har respekt for hunder, noe han tydeligvis ikke har, sier Payan, som opprinnelig er fra Iran.

Beklager
– Jeg står ikke for de holdningene som jeg blir tilegnet her. Jeg føler meg misoppfattet. Alle som har hund forstår hva jeg mener, sier Christoffersen til VG Nett.

– Jeg skulle aldri ha brukt en slik sammenlikning. Det beklager jeg sterkt, legger han til.

Den nyvalgte Frp-ordføreren i Bergen, Gunnar Bakke vil ikke kommentere saken overfor VG Nett. Men Frps innvandringspolitiske talsmann, Per Willy Amundsen sier han er fornøyd med at hans politiske kollega beklager seg.