– Vi må støtte muslimske homofile

0Shares
Avatar
Latest posts by Thu Strande (see all)

Foto: Henrik Kreilisheim

– Det er viktig at så mange som mulig bidrar til endringer innen de konservative trossamfunnene, også islam, sier Ramin-Osmundsen, og viser samtidig til at en av de viktigste årsakene til at Kirken beveget seg, var at homofile kristne sto åpent frem.

– For første gang i Norge ser vi at muslimske miljøer diskuterer homofili. Selv om vi er uenig i konklusjonen deres, må vi se det som positivt at de deltar i debatten, sier hun.

Ramin-Osmundsen sier også at hun oppfordrer flere, også Gule og Høyskolen i Oslo til å belyse disse utfordringene, og gjerne ved å arrangere seminar som Gule foreslår.

– Religiøse homofile må slippe å velge mellom troen og kjærligheten – uansett trostilhørighet, sier hun.

Førstkommende mandag, den 28.01, skal Ramin-Osmundsen ha et møte med Islamsk Råd. Hun ser behovet for informajson om homofili, og sier hun vil ta dette opp på møtet.

Da Utrop var i kontakt med generalsektretæren i Islamsk Råd, Sultan Shoaib, og spurte hva han synes om at statsråden mente at homofile skal slippe å velge mellom troen og kjærligheten, ønsket han ikke å kommentere saken.

Lars Gule mener statsrådens uttalelser er relativt uforpliktende, og håper hun og departementet hennes vil ta de nødvendige initiativene til samarbeid om flere virkemidler i tiden fremover.

– Vi må altså være kreative. Den utfordringen til statsråden står fast, avslutter Gule.