Prøvde å «helbrede» «Hassam» for homofili

0Shares

Foreldrene til Hassam prøvde å gifte han bort til kusinen hans, noe «Hassam» nektet. Etter det ville ikke familien ha noe med han å gjøre. Faren har i ettertid sagt at «Hassam» ikke lenger er hans sønn.

Ingen hjelp å få
Foreløpig står «Hassam» på bar bakke. Vennene har ikke lenger råd til å ha han boende hos seg. Barnevernet påstår de ikke kan hjelpe «Hassam», siden det står i loven at de ikke kan gripe inn uten samtykke i fra foreldrene. «Hassam» har heller ikke rett til sosialhjelp, eller støtte i fra NAV, siden han er under 18 år. Barnevernet spurte Fylkesmannen om de kunne hjelpe «Hassam» til han ble 18 år, men fikk nei som svar.

«Hassam» prøvde lenge å skjule legningen sin for foreldrene, men ble i fjor vår ufrivillig avslørt. Det ble etterhvert så tøft å bo hjemme, at han flyttet på en ungdomsinstitusjon. I løpet av den tiden, prøvde foreldrene å få han tilbake, blant annet ved å si at moren lå på sykehuset. Det viste seg kun å være et lokkemiddel for å få «Hassam» ut. Da «Hassam» dro hjem, ble han i stedet sendt til hjemlandet, der en imam skulle «kurere» han for homofili.

Skulle helbredes med koransitater
Jeg måtte drikke vann med papirbiter som det sto sitater fra Koranen på. Han rørte papiret ut i vannet med en rød pensel. Noen hadde sagt det fungerte, forteller «Hassam» til Dagsavisen. 

Mens Senaid Kobilica, som er leder for Islamsk Råd, sier at antall homofile i Norge kan telles på en hånd, sier «Hassam» at han selv kjenner minst fem homofile muslimer.