Vil stenge butikk etter trakassering

Nenita Birkeflet er opprinnelig i fra Filipinene og driver butikken «Asiatisk mat» i Førde. Etter flere ubehagelige opplevelser vurderer hun å stenge butikken for godt.
Thu Strande
Latest posts by Thu Strande (see all)

Ifølge avisen Firda har en del politikere blitt trakassert og sjikanert i Sogn og Fjordane. Det fryktes at fylket nå skal oppleve en bølge av sjikane og trusler.

Fikk “helvete” i posten
Nenita Birkeflet har bodd i Norge i 30 år, og har i løpet av årene opplevd lite rasisme. Det er først nå hun merker at det har blusset opp. 

– En dag da jeg skulle hente posten, stod det «helvete» utenpå konvolutten. En gang ringte telefonen midt på natten, og da jeg tok opp røret, var det noen som sa «utlending, utlending, utlending», forteller Birkeflet til Utrop. 

Store mørketall
Tor Bremer som er fylkesvaraordførar, sier til Utrop at han ikke kjenner til andre episoder der folk har opplevd rasisme. 
– Jeg tror ikke det er noe verre hos oss, enn i andre fylker, sier Bremer.

En av lensmennene i Førde, Kjell Fonn, tror ikke at rasismen har økt. Men han innrømmer at anonym sjikane via e-post er noe som har kommet i det siste. Fonn oppfordrer folk til å anmelde sjikane og rasisme til politiet, slik at de kan etterforske sakene. 

– Det er ikke alt som blir anmeldt, jeg tror det er store mørketall, sier lensmannen fra Førde.