Fordeler arv til nynazister

0Shares

Høyesterettsadvokat Erik Gjems-Onstad er en høyt dekorert motstandsmann som mottok krigskorset for sin innsats etter krigen.

Nå avslører TV 2  at den tidligere sportsmannen og stortingsrepresentanten har vært med på å opprette testamenter hvor millioner skal fordeles til høyreekstreme miljøer som kjemper aktivt mot innvandring.

– Jeg kan bekrefte at jeg har opprettet testamenter, og jeg vet at det har forekommet midler til folk som arbeider mot innvandring, sier Gjems-Onstad til TV 2 Nyhetene.

Oslo-kvinnen Clara Weltzin døde i fjor, og etterlot seg ingen livsarvinger og nettobeløpet skulle gå til “personer som arbeider mot fremmedinnvandring til Norge.”

Arv til Hermansens drapsmann
26. januar 2001 ble 15 år gamle Benjamin Hermansen knivdrept på Holmlia i Oslo. Ole Nicolai Kvisler ble dømt til 17 år i fengsel for det rasistisk motiverte drapet.

Blant de øvrige mottakerne er den profilerte jødehateren og nazisympatisøren Tore Tvedt, som skal få 50.000 av arvebeløpet.

Partiet NorgesPatriotene og lederen Øyvind Heian ble tildelt til sammen 500.000 kroner. Heian er tidligere dømt for å ha drapstruet justisminister Knut Storberget.

– Ta fra ham medaljene
– Mennesker som fortjener krigsdekorasjoner står for andre verdier enn det Gjems-Onstad står for, raser lederen av Benjamin Hermansens minnefond.

– For meg er det helt ufattelig. Er dette Norge anno 2008, spør Nadeem Butt. Han er styreleder i Benjamin Hermansens minnefond.

– Jeg blir dårlig i kroppen min av å vite at en av dem som drepte Benjamin får store penger for det han gjorde, sier Benjamins mamma, Marit Hermansen.