Fisk til innvandrere råtner på lager

Dårlig distribusjon har ført til at fisken råtner i fiskehallen, i stedet for å bli solgt til innvandrerbutikker, melder NRK Telemark.

Da landbruksminister Terje Riis-Johansen var i Fyresdal i fjor, reklamerte han for en ny støtteordning for innlandsfiske.

Mens innsjøene i Fyresdal flommer over av småfisk, ønsker innvandrermiljøene i Oslo mer småfisk i maten.

Fisker Olav Bjørge i Seljord har forsøkt å levere småfisk til innvandrermiljøene i Oslo, men har gitt opp etter to sesonger. For dårlig distribusjon i Oslo førte til at fisken råtnet og måtte kastes.

Ifølge NRK Telemark har folk i bygdenæringa i Telemark gjennom flere år sett på mulighetene for et kommersielt fiske. Småfisken har de tilbud for salg særlig til innvandrere som synes denne type fisk passer deres mattradisjon.

– Småfisken ble godt mottatt, men prosjektet manglet et organisert apparat som kunne ta imot og distribuere fisken til butikkene.

– Fisken ble ikke hentet i Oslo. Den ble stående i fiskehallen og råtne. Ingen offentlige myndigheter vil betale innsatsen, kalkulert til 650.000 kroner over tre år. – Det er helt tragisk. Fisken blir kjørt rett i komposten. Jeg har gravd ned sikkert 30 tonn fisk, sier Bjørge.