Oslo ”godkjent” som interkulturell by

Mangfolds- og i integreringspolitikken i Oslo kommer bra ut i sammenligning med andre byer i Europa. Derfor er Oslo godkjent til å være med i EUs og Europarådets utviklingsprogram ”Intercultural Cities – Governance and Policies”.

OXLO-politikken er utgangspunket for valget av Oslo som pilot-by i utviklingsprogrammet ”Intercultural Cities – Governance and Policies”.

Programmet er et felles initiativ fra Europarådet og EU-kommisjonen, med faglig bistand fra det britiske rådgivingsselskapet Comedia.

Ifølge Europarådet og EU vil de vellykkede byene i framtiden være interkulturelle: De vil være i stand til å styre og utforske mulighetene i det kulturelle mangfoldet byene består av, og stimulere kreativitet og innovasjon, tiltrekke seg mennesker, talent og kapital, og skape velstand og høy livskvalitet.

Godkjenningen av Oslo som pilot-by bygger på deltakelse i Intercultural Cities nettverket fra 2005, og rapportene ”Standard for åpenhet og mangfold” og ”Den flerkulturell byen” i følge Byrådsavdelingen for kultur og utdanning som har oppfølgingsansvaret i Oslo Kommune.