Mottok trusselbrev

0Shares
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Mandag fant Jerad en konvolutt i postkassa med Høyres Hus i Bergen som avsender.

– Jeg tenkte det var en invitasjon til et møte om rasisme, sier Jerad til bt.no.

Inni konvolutten fantes det kopi av et par avisartikler og Jerad fikk seg en overraskelse da han fikk øye på papir med noen håndskrevne setninger da han leste innholdet i brevet.

«Forlat Norge frivillig…» stod på brevet som var signert «Norsk Front», melder avisen. Norsk Front var aktiv en kort tid på siste halvdel av 1970-tallet og ble dannet av unge nynazister og nasjonalister.

– Det sjokkerte meg. Jeg har selvfølgelig tenkt tanken, men jeg har egentlig ikke trodd at dette ville skje, sier Jerad til bt.no. Avisen forteller at Jerad har anmeldt saken og overlevert trusselbrevet til politiet.

– Jeg har jo familie og folk rundt meg jeg tenker på. Det gjør at jeg blir engstelig. Samtidig synes jeg at det er på sin plass at man slår hardt ned på dette, sier han videre.

Jerad er for øvrig ikke den eneste lokalpolitiker som har mottatt trusselbrev den siste tiden. Avisen melder samtidig at finansbyråd Christine B. Meyer (H) også fikk trusselbrev et par dager etter å ha deltatt på en rundebordskonferanse om økt integrering av innvandrere i arbeidslivet.

Meyer ga uttrykk for det hun synes var en offensiv holdning i arbeidet med å få flere innvandrere i jobb.