Ali Farah-saken raser videre

0Shares
Avatar
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

I sitt første intervju siden den skjebnesdagen i Sofiebergparken for litt over ett år siden vedgår Schjenken til A-Magasinet at ambulansesjåførene gjorde en feil ved å ikke ta Farah med, men det gjør han ikke til rasist.

Schjenken sier til A-magasinet at det bildet som gikk Norge rundt med en hardt skadet Farah liggende blødende på bakken er ikke slik de etterlot ham i parken den dagen.

– Vi forlot ham ikke sånn! Han sto da vi forlot ham, sier han til magasinet.

Klikk her for å lese hele intervjuet

Intervjuet med Schjenken utløste debatt både i Aftenpostens papirutgave og på nettsidene hvor blant andre homoaktivist Sara Azmeh Rasmussen skriver i et innlegg “Du er ingen rasist,  Erik Schjenken”.

Rasmussen sier dette i sitt innlegg:

“Det at diskriminering, hatefulle ytringer og nedverdigende behandling er noe som bare rammer de mørkhudede, er blitt en etablert sannhet. En samlet offentlighet «innrømmet» den institusjonelle rasismen og den innebygde diskrimineringen i hele det norske systemet etter hendelsen i Sofienbergparken.”

For å lese mer, klikk her!

Rasmussens innlegg fikk mange kommentarer fra brukere. Blant dem er det noen som er pålogget inn med brukernavn “Pakistan Imran som skriver følgende:

“Nei, jeg syns ikke sjåføren var rasist. Hadde han vært det så ville vi ikke ha sett ham stå frem pressen og beklage for hendelsen. Jeg syns han bør tilgis. Jeg syns det media som tente på skålen for å få solgt sine produkter…”

En annen bruker ved navn Dinh, Huu Dung skriver videre ” Jeg er enig med Sara og vil beklage på hva som har skjedd.
Du er ingen rasist, Erik. “

En bruker som kaller seg Kjetil Hansen sier dette om Rasmussens innlegg

“Jeg forstaar godt hva Sara Azmeh Rasmussen forsoeker aa formidle, men hun tar nok for sterkt i naar hun kategorisk pastaar at ambulansjesjaafoeren ikke er rasist. Hva i all verden hvet hun om det? “

For flere kommentarer, klikk deg inn på

Daglig leder i Utrop Majoran  Vivekananthan skrev et innlegg til Aftenposten hvor han blant annet påpekte på manglende vilje fra store norske medier til å fortelle om funnet av hasj som ble gjort i Farahs system den dagen han ble slått ned.

Innlegget hans finner du her

Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk presseforbund, sier i et intervju med avisen at det burde vært gjort mer for å få fram den andre siden.

– Det er alltid en fare for forhåndsdom når mediene mener å kunne avdekke alvorlige overgrep mot enkeltmennesker. Når man i tillegg har mistanke om at overgrepet er rasistisk motivert, er faren for forhåndsdømming ekstra stor, fordi man så lett kan komme til å overse eller underkommunisere det som måtte tale til «overgripernes» fordel, sier Kokkvold til Aftenposten.

Mer om intervjuet