– Sara skremmer folk inn i skapet

0Shares

Det var i et intervju med VG Nett at Sara Azmeh Rasmussen kom med skarp kritikk av Skeiv Verden for ikke å være en politisk kamporganisasjon og karakteriserte nettverksgruppa som en sosial klubb for skremte homofile. Også i et intervju i Utrop uttaler hun kritisk til Skeiv Verden.

– Uttalelsene avspeiler etter mitt syn en slik forakt for homofile som strever med sine liv, og som har et annet religiøst syn enn henne, at de fyller meg med dyp avsky, sier Eirik Roen, leder for Skeiv Verden Oslo til utrop.no.

– Dersom Sara Azmeh Rasmussen ikke aksepterer at folk har andre meninger enn henne når det gjelder religion, er det hennes problem, sier Eirik Roen i Skeiv Verden. Foto: Claudio Castello

Angriper sine egne
Ifølge Roen bør Skeiv Verden først og fremst bedrive sosialt arbeid i form av å være en trygg møteplass for homofile med innvandrerbakgrunn.
Nettverket består av 130 medlemmer. Halvparten av dem er muslimer.
Eirik Roen føler seg overbevist om at mange av medlemmene ikke hadde turt å komme dersom Skeiv Verden hadde vært en politisk kamporganisasjon. Han mener Sara Azmeh Rasmussen med sin kritikk skremmer folk inn i skapet.

– Hun gjør det vanskeligere for homofile muslimer å stå frem og hun gjør livet vanskeligere for dem som allerede har stått frem. Etter dette vet ikke lenger homofile muslimer fra hvilken kant de risikerer å bli angrepet fra. Det finnes ingen grunn til å akseptere slikt fra en som hevder å være en av oss, sier Roen.

Vil ikke ha kontakt
Mange av medlemmene i Skeiv Verden har gjennomgått store vanskeligheter. Nå er de sinte på Sara Azmeh Rasmussen. Resultatet kan bli en isfront mellom parter som begge hevder å arbeide for å bedre homofiles kår.

– Jeg har full forståelse for dem som ikke ønsker å ha kontakt med noen som frenetisk forsøker å tømme innholdet av den verbale nattpotten sin i hodet på dem, sier Eirik Roen.

Kan tenke selv
Lederen for Skeiv Verden Oslo fastslår at nettverkets medlemmer er i stand til å tenke selv.

– Alle våre medlemmer er i en alder der de ikke trenger noen ”stormødre” som forteller dem hva som er rett og gal tankegang og holdninger. Dette er voksne mennesker som fullt ut er i stand til å foreta egne vurderinger, sier han.

Rasmussen var ikke tilgjengelig for kommentar.