Mener innvandrere må skjerpe seg

0Shares
Avatar
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

– Min oppfordring til dem som utnytter staten er umiddelbart å slutte med dette, og være gode forbilder for sine barn. Når barn ser at foreldre snylter på staten så vil de lære seg til å gjøre det samme, sier Raja til P4.

Abid Q Raja mener foreldre må være gode forbilder for sine barn.

Raja baserer sine uttalelser på tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som viser at en av fire ikke-vestlige innvandrere får sosialhjelp, noe som er fem ganger så mange som i befolkningen ellers.

Raja mener mange innvandrere har dårlig arbeidsmoral som de må slutte med, men samtidig vedgår han at den store arbeidsledigheten blant innvandrere skyldes diskriminering på arbeidsmarkedet. Han etterlyser en kampanje til å få flere innvandrere ut i jobb.

– Når man venner seg til å få avslag på jobbsøknader, og ser at man like gjerne kan leve bedre økonomisk ved å motta ulike stønader, så legger det til rette for at mange utnytter systemet, fortsetter han.

Han mener både staten, innvandrere og befolkningen må ha samme mål og dra i samme retning for å snu på den trenden.

Raja oppfordrer nå alle innvandrere til å ta i et tak og være med til å ta ansvar for felles goder ved å spytte inn i felles potten.