Komiker-Ali på inntektstoppen

Idol-stjerne og norsk-pakistanere hadde mest å rutte med i løpet av ligningsåret 2007.

Utrop har sett gjennom skattelistene tilgjengelige på TV2s hjemmesider og gjort interessante funn blant kjente personer som har innvandrerbakgrunn.

Tallene viser at chilenskfødte Alejandro Fuentes, som deltok i Idol i 2005 og gummibaronen Tasawer “Tommy” Sharif hadde henholdvis stor inntekt og formue i årets ligning. Suksessen fra albumene “Halellujah-Live” og “Tomorrow only knows” gir så det klinger i Fuentes-kassen. Han står nå oppført med 1,7 millioner i inntekt og 794.761 som skattbar beløp.


Størst inntekt blant innvandrerkjendiser: Zahid Ali

Rik av humor og politikk

Imidlertid er det ingen som kan måle seg med komikeren og TV-stjernen Zahid Ali. I løpet av 2007 har han greid å skaffe seg en inntekt på hele 2,7 millioner kroner, hvor han igjen skatter 1,4 av disse. Landsmann, kjendisadvokat og Venstre-politiker Abid Q. Raja har 601.709 i inntekt og 276.704 i beskatning.

Stoltenberg-rådgiver og politisk komet Hadia Tajik vil nok heller ikke slite med økonomien i disse finansøkonomisk kritiske tider. 480.363 er hennes inntekt ifølge listen, og 176.818 er beløpet hun skal skatte. Politikerkollega og norgeshistoriens første innvandrer som entret representantstolen på tinget, Athar Ali, hadde mer beskjeden inntekt, men til gjengjeld en pen formue, 514.723 kroner.