Dekkmillionær starter miljøvask

Dekkongen Tommy Sharif har tjent millioner på dekksalg. Han sier til Utrop at han er veldig opptatt av miljø, selv om han ikke eier noen miljøbil eller kjøper CO2-kvote. Nå er han i gang med to miljøtiltak.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

– Selv om jeg ikke kjøper CO2-kvote, så er jeg miljøbevisst, sier Sharif.

Sharif forteller at dekksenteret hans på Skedsmokorset samarbeider med  Norsk Dekkretur. Dette er en organisasjon som samler bildekk rundt om i Norge for å sortere til gjenbruk, material- og energigjenvinning.

– Norsk Dekkretur henter og tar hånd av våre gamle dekk og felger på en måte som skåner miljøet, sier Sharif.

Sharif, som var registrert med en formue på over 47 millioner i 2007, mener det først og fremst er bilprodusentene som bør ta ansvar for å få ned de høye CO2-utslippene biltrafikken forårsaker.

Dekkmillionær: Tommy Sharif har tjent millioner på at folk kjører bil, men mener selv han er miljøbevisst. FOTO: Wikimedia Commons

– Alle er jo på en eller annen måte avhengig av kjøretøy, men større ansvar bør ligge hos bilprodusentene, sier Sharif på spørsmål om hva han synes om å ha tjent millioner på salg av dekk. – Dessuten er alle er med og forurenser miljøet ved å produsere avfall.

Nytt vaskesenter resirkulerer vannet

I disse dager legger dekkongen siste touch på et splitter nytt vaskesenter som han lover skal være ekstra miljøvennlig.

På det nye vaskesenteret skal det stort sett vaskes store biler som lastebiler og busser, og Sharif sier han ikke har spart på noe.

– Senteret kostet omlag 12 millioner kroner mer å bygge, men det er en god investering. Vi ønsker å tilby en mer miljøvennlig vask, hvor vi resirkulerer vannet, forteller han.

– Hvor miljøbevisst er du hjemme? Bretter du juice- og melkekaltonger og sorterer søppel?

– Nei, jeg må innrømme at jeg ikke gjør slikt hjemme, sier han. Men en ting mener Sharif han er flink til.

– Jeg er flink til å samle på tomflasker og panter dem, sier han.

– Jeg slår jo to fluer i ett smekk, som ordtaket sier. På den måten tjener jeg noen ekstra slanter, samtidig som jeg tar mitt ansvar hva miljø angår, ler han.