Oslo SV kan få blendahvit liste

0Shares

Komitéen har lagt frem sin foreløpige innstilling til stortingsliste for Oslo SV, hvor et flertall på femten medlemmer ønsker å gi Heikki Holmås fornyet tillit, skriver Klassekampen.

Et mindretall på fire vil ha norsk-pakistaneren Akhtar Chaudry med videre. Utfordreren påpeker at han vil uansett kjempe videre om den forjettede “sikre” andreplassen bak finansminister Kristin Halvorsen.

– Oslo SV er best tjent med å ha en stortingspolitiker som kjenner byen godt og som er Oslo-patriot, sier han til Klassekampen.

Tøffe veivalg og indre splid

For SV er nominasjonsvalget en prosess partiet helst ville vært foruten, hvor to sterke kandidater må konkurrere om en plass.

– Her er det viktig å presisere at dette er to utrolig gode kandidater vi snakker om her, og at dette er ikke noe lett valg, hevder Trine Dønhaug, som er medlem i bystyrets utviklingskomité, overfor Klassekampen.

Etter hva avisen kjenner til er deler av SV-miljøet ganske misfornøyd med at partiet ikke benytter sjansen til å sette en minoritetspolitiker på sikker plass, særlig i lys av at Stortinget kan risikere å ikke ha en eneste representant med flerkulturell bakgrunn for valgperioden 2009-13.

– Oslo SV ville ha tjent stort på å vise minoritetene her i byen at vi tar folk seriøst i stedet for å bare prate, sier en ikke navngitt kilde til Klassekampen.

 
Skyves ut i kulden?