Oslo SV kan få blendahvit liste

Nominasjonskomiteen i Oslo SV går i en foreløpig innstilling inn for Heikki Holmås og skyver Akhtar Chaudhry (bildet) ned fra andreplass på listen.

Komitéen har lagt frem sin foreløpige innstilling til stortingsliste for Oslo SV, hvor et flertall på femten medlemmer ønsker å gi Heikki Holmås fornyet tillit, skriver Klassekampen.

Et mindretall på fire vil ha norsk-pakistaneren Akhtar Chaudry med videre. Utfordreren påpeker at han vil uansett kjempe videre om den forjettede “sikre” andreplassen bak finansminister Kristin Halvorsen.

– Oslo SV er best tjent med å ha en stortingspolitiker som kjenner byen godt og som er Oslo-patriot, sier han til Klassekampen.

Tøffe veivalg og indre splid

For SV er nominasjonsvalget en prosess partiet helst ville vært foruten, hvor to sterke kandidater må konkurrere om en plass.

– Her er det viktig å presisere at dette er to utrolig gode kandidater vi snakker om her, og at dette er ikke noe lett valg, hevder Trine Dønhaug, som er medlem i bystyrets utviklingskomité, overfor Klassekampen.

Etter hva avisen kjenner til er deler av SV-miljøet ganske misfornøyd med at partiet ikke benytter sjansen til å sette en minoritetspolitiker på sikker plass, særlig i lys av at Stortinget kan risikere å ikke ha en eneste representant med flerkulturell bakgrunn for valgperioden 2009-13.

– Oslo SV ville ha tjent stort på å vise minoritetene her i byen at vi tar folk seriøst i stedet for å bare prate, sier en ikke navngitt kilde til Klassekampen.

 
Skyves ut i kulden?