Lytt til litteratur

Lydbokforlaget frister personer som har leseproblemer med lydbøker. Louise Brunborg-Næss i forlaget sier til Utrop at i utgangspunktet ønsket forlaget å gi et tilbud som var tilgjengelig for alle.
Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

– Lydbøkene benyttes i dag av alle, men vårt ønske da vi begynte var å gjøre bøker tilgjengelig særlig for personer som har problemer med å lese, sier Brunborg-Næss.

Hun nevner grupper som mennesker med minoritetsbakgrunn som ikke har norsk som morsmål, personer som lider av synshemming eller dysleksi, og de som finner det vanskelig å konsentrere seg lenge om en skrevet tekst.

Brunborg-Næss viser til en bred variasjon i forlagets utgivelser, noe som igjen gir et litteraturtilbud som er tilgjengelig for alle.

For tiden finnes det ingen bøker som eksplisitt retter seg mot personer med minoritetsbakgrunn, men Brunborg-Næss ser ikke bort i fra at dette kan bli aktuelt.

– Det er ønskelig fra vår side å tilby lydbøker rettet mot minoriteter, sier hun. Hun oppfordrer personer som er interessert til å tipse forlaget om hvilke forfattere, handlinger og bøker de kan tenke seg å høre.

Forlaget har hundrevis av titler i ulike formater som CD, DVD, mp3 og Digibok, som er en egen elektronisk innretning kun laget for å lytte til lydbøker.

Tilgjengelig: Fire av den chilenske forfatteren Isabel Allendes bøker finnes hos Lydbokforlaget.