– Elendig listeforslag

SVs Gülay Kutal opprørt etter å blitt vraket av nominasjonskomitéen i Oslo.

Sentralstyremedlem i SV og leder av partiets etniske likestillingsutvalg, Gülay Kutal, skal være svært skuffet etter nominasjonskomitéens innstilling, skriver Klassekampen.

Hun har blitt foreslått til tredjeplassen av flere av partilagene, men nå ser det ut som om statssekretær i miljøverndepartementet Heidi Sørensen velges enstemmig  til å representere SV i neste års stortingsvalg.

Føler seg som et minoritetsalibi

Kutal, som kom til Norge i 1984 og er informatiker av yrke, sier til Klassekampen at hun ble svært lei seg og sint, men at hun fortsatt vil kjempe for plassen sin.

– Jeg sitter i sentralstyret, partiets nest øverste organ. Er ikke det en viktig kvalifikasjon, så vil jeg si at jeg er et minoritetsalibi i sentralstyret, tordnet hun.

SV må følge opp

Norsk-tyrkeren synes det er skuffende at et parti som SV, som profilerer seg på toleranse og inkludering, ikke klarer å gjennomføre dette i praksis. I forslaget til neste års valgliste har bare tre av de 23 oppførte ikke-norsk etnisk bakgrunn.

– Vi som minoritetskvinner føler oss tilsidesatt og ignorert, og trenger folk som taler på våre vegne. Innad i SV har vi forlengst sikret at alle grupper er representert på partibasis. Likevel ser ikke dette ut til å gjelde for valglisten. Hva skal egentlig til, spør hun oppgitt.