Frykter flere knivstikkinger

0Shares
Avatar
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

– Jeg venter at vi vil se flere episoder lik knivstikkingen i Oslo sentrum, og at disse episodene kan skje hyppigere i årene som kommer, sier psykiater på Kompetansesenteret for sikkerhet,- fengsels- og rettspsykiatri i Oslo, Pål Hartvig til avisen.

På få minutter hadde den norsk-somalieren rukket å stikke ned fem personer før han ble pågrepet av politiet i parkeringshus på Gunerius. Han er en tidligere kjenning av politiet og skal ha mange dom hengende over seg.

– Han er godt kjent for oss, og har en rekke forskjellige forhold bak seg. Han er også tatt med kniv før, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til Dagbladet.

Det kommer fram at politiet har pågrepet 36-åringen en rekke ganger, for ordensforstyrrelser, vold, narkotika og knivbesittelse. I tillegg er 36-åringen siktet for flere drapsforsøk.

Men sakene mot han har blitt henlagt. Politiet begrunner dette med tvil om tilregnelighet.

36-åringen var tilknyttet psykiatrisk behandling og skal ha vært pasient ved Tøyen distriktspsykiatriske senter (DPS), melder VG Nett.

Til VG Nett sier rettspsykiater Torgeir Husby som var utnevnt psykiatrisk sakkyndig for somalieren som utførte trikkedrapet i Oslo for fire år siden at han fikk en ubehagelig følelse da han hørte om knivstikkingen.

– Handlingene er uhyggelig like, sier Husby til VG Nett.

En fersk rapport som kom ut for en måned siden viser at flyktninger sliter med traumer og mange lever i fattigdom som resultat av at de ikke får seg jobb på grunn av mangel på språkkunnskaper.