Schjenken saksøker Ullevål

0Shares
Avatar
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

– Det er rett og slett fordi de ikke har forholdt seg til meg som arbeidstaker i det hele tatt, noe jeg kan dokumentere rimelig godt, sier Schjenken til Aftenposten.no. 

Schjenken baserer seg på en rapport sin psykiater og overlege ved Ullevål sykehus Øivind Ekeberg har skrevet, som slår klart fast at Schjenken har blitt sykere på grunn av arbeidsgiverens håndtering av saken.

– Jeg er ikke i tvil om at håndteringen fra UUS har vært sterkt medvirkende til å forsterke og forlenge hans helseproblemer, skriver Ekeberg i rapporten.

Som følge av den masssive mediedekning av ambulansesaken lider nå Schjenken av posttraumatisk stressyndrom.

Ekeberg peker på den manglende støtte og det manglende ansvar Schjenken har opplevd fra Ullevål i det offentlige rom, en manglende synliggjøring av at noen fra sykehusets ledelse aktivt forsøkte å hjelpe ham i den vanskelige prosessen, skriver han i rapporten ifølge Aftenposten.

Sykehus skal ikke ha fulgt opp Schjenkens langvarige sykmelding og meldinger om yrkesskade på vanlig måte, hevder Ekeberg.

Til Aftenposten sier Schjenken at han ikke klarer å kjøre ambulanse nå fordi han ikke tåler stress og blir fort sint.

– Jeg mener Ullevål har ødelagt helsen min så mye at jeg ikke greier å utføre jobben min i dag. Jeg er veldig glad i jobben min, men vet ikke om jeg noen gang kan gjøre det igjen, sier Schjenken videre til Aftenposten.

Avisen melder at sykehuset ikke ønsket å kommentere.