Kjemper om andreplassen

0Shares
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Akthar Chaudhry har økt sine sjanser til en “sikker” plass på Oslo SVs liste etter et møte i nominasjonskomiteen i går. FOTO: Henrik Kreilisheim

På et møte i går la nominasjonskomiteen fram sin endelige innstilling. Chaudhry gikk opp fra fire til seks stemmer mens Holmås falt fra 15 til 12, melder Dagsavisen.

Chaudhry sier til Utrop at han ikke har noen kommentar til denne striden og viser isteden  til Tore Aasheim, bydelspolitiker i Grünerløkka SV.

Aasheim sier at Chaudhry er ønsket og støttet av mange, og at det finnes en mulighet for at Chaudry får andreplassen, men at det på ingen måte er avgjort ennå.

Åpen prosess

– Vi har et nominasjonsmøte i desember der hvor alle med stemmerett kan komme å stemme på den kandidaten de mener fortjenner plassen, sier Aasheim.

Aasheim vedgår at dette en vanskelig situasjon for partiet fordi både Holmås og Chaudhry er veldig sterke kandidater.

Videre sier han at det er andre egenskaper ved Chaudhry som gjør han til en sterk og verdig kandidat enn hans bakgrunn.

God kandidat

– Han er en god Oslo-politiker og samtidig representerer han minoritetene på en veldig god måte, derfor fortjener han den sikre plassen, ikke fordi han har den hudfargen han har, sier Aasheim.

Aasheim mener det er også opp til innvandrere selv å ta ansvar for å engasjere seg og bruke sine stemmerett.  

I Oslo SV har alle betalende medlemmer innmeldt før 18. november stemmerett på nominasjonsmøtet, som holdes 9. desember. Utfallet er dermed åpent. Det mobiliseres på begge sider.