Flest gifte blant innvandrerkvinner

0Shares

Er du mann og vil ha minoritetskvinne til hustru? Sjansen er dessverre nokså stor for at du må gå hjem tomhendt. Ifølge en nylig publisert rapport fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) er det nemlig mer vanlig blant innvandrerkvinner med bakgrunn fra asiatiske, afrikanske, latinamerikanske og østeuropeiske land å være gift, enn det er blant alle kvinner i Norge.

Statistikken viser at ved inngangen til 2008 så var 48 prosent av alle kvinner i aldersgruppen 30-39 som var gift. 52 prosent hadde bakgrunn fra Norden, Vest-Europa, Nord-Amerika og Oseania, mens 73 prosent som hadde inngått ekteskap med kom fra land i Asia, Afrika, Latin-Amerika og Øst-Europa. For hele befolkningen i alderen 30-44 viser tallene at 46 prosent var gift, 23 prosent var samboere og i alt 31 prosent som ikke levde i noe som helst form for parforhold.

Å være gift er vanligst blant afghanere og pakistanere i Norge enn hos vestlige innvandrere.

Svenske kvinner minst gift
Skal vi tro statistikkene så gjør du klokest i å finne deg en kone over Kjølen hvis du absolutt skal gifte deg med en fra utlandet. I gruppen 25-29 er nemlig bare 13 prosent gifte. Til sammenligning har blant annet 81 prosent av afghanske, 80 prosent av pakistanske, 78 prosent blant srilankiske og tyrkiske, og 76 prosent av thailandske kvinner i samme alderen allerede en ring rundt fingeren. I motsetning til svensker, som kommer som oftest for å jobbe i Norge i kortere perioder, og helst foretrekker å være samboere hvis de er i parforhold, så kommer flere fra andre grupper til Norge blant annet for å gifte seg med en person bosatt i landet av samme bakgrunn.

Flest “ledige” vietnamesere i Norge
Er du kvinne og ønsker en flerkulturell mann som livsledsager så kan det være lurt å lete blant unge norsk-vietnamesere. I alderen 20-24 år var det i underkant av 2 prosent av mennene, noe som er lavere enn for hele både hele befolkningen og blant alle innvandrergruppene. Fem prosent av mennene i alderen 20-24 år var gift ifølge beregningene fra SSB.