Kvotering – mulighet eller hindring?

0Shares

Hva mener ressurspersoner i innvandrermiljøene om kvoteringsproblematikken? Til neste høst kan kvotering bli en av de aktuelle kampsakene. Utrop tar nå pulsen på kvoteringsmåleren og vil i tiden fremover høre fra ulike innvandrerrepresentanter. Vi starter med et kjent tv-fjes fra NRK-programmet Migrapolis og en norsk-iransk profil i Frp.
Carolina Maira Johansen, journalist i NRK:

– Staten har allerede prosjekter med såkalt “forsiktig kvotering”. Bedrifter og arbeidsplasser som ikke tør eller vil ansette folk av minoritetsbakgrunn er umoderne, og når en slik prosess går såpass tregt, så kan og bør man kvotere i visse tidsrom. Her er det imidlertid viktig å kvotere inn folk som har relevant kompetanse.

Vil ikke ha kvotering: Keshvari

Mezhyar Keshvari, bystyrerepresentant, Oslo Frp:

– Jeg vil holde meg til mitt partis linje og uttale meg mot enhver form for kvotering. Staten kan ikke bekjempe en påstått form form diskrminering med sin egen diskrimering. Å kvotere folk mener jeg vil skape mer fordommer, konflikter og rasisme på arbeidsplassene. Jeg mener de eneste legitime kriterier for å ansette noen bør være kvalifikasjoner og kompetanse.