– AP konstruerer islamfrykt i kampen om velgerne 

0Shares

Under en debatt på Litteraturhuset mandag tok Stortingspresident Thorbjørn Jagland (AP) et oppgjør med partikollega Martin Kolberg, som forrige uke varslet at Arbeiderpartiet skulle gå til kamp mot radikal islam.

– Radikal islam hører ikke hjemme i Norge på noen som helst måte, og det vil vi bekjempe, sier Martin Kolberg (Ap) til NRK. Til NRK hevder Jagland at Kolberg ikke vet hva han prater om.

– Man har ikke en gang klart for seg hva radikal islam er. Det snakkes om hijab og kjønnslemlestelse av kvinner som eksempler i ei stor gryte av begreper der alt sammen kalles radikal islam. Til slutt blir det ei stor suppe.

Frp-metoder
Utspillet til Kolberg kom samme dag det ble klart at AP falt fire prosent, mens FRP gikk fram over åtte prosent på NRKs partibarometer. Det er klart at mange av APs velgere har forlatt dem til fordel for FRP som i stor grad har tjent på hijab-debatten forklarer NRKs politiske kommentator Magnus Takvam.

Jagland beskylder derfor Arbeiderpartiet for å bruke FRP-metoder ved konstruere et trusselbilde av islam i kampen om velgerne.

– Det finnes ikke noen trussel fra islam i Norge, men det er fullt mulig å oppkonstruere en trussel, sier Jagland til NRK.

Jagland misforstå
Martin Kolberg på sin side, mener at Jagland totalt misforstår.
– Når Jagland snakker om en suppe av begreper, er det noe han har tatt ut av sitt eget hode, sier Kolberg til NTB.

Han avviser videre at dette er et forsøk på å vinne tilbake velgere fra FrP.

– Vi skjeler aldri til den type betraktninger. Jeg svarte dessuten bare på et spørsmål fra en journalist, og det jeg sa, har jeg sagt mange ganger. Som et statsbærende parti er Arbeiderpartiet nødt til å ta utfordringene ved innvandringen på alvor, men det er et Atlanterhav mellom oss og Frp, sier Kolberg.