Venstre usikker om integreringskommisjon

0Shares

 
Foto : Venstre.no
Tidligere har Utrops nettavis skrevet om Kristelig Folkepartis initiativ til å sette ned en tverrpolitisk integreringskommisjon med representanter for alle partier på Stortinget. Frps lokalpolitiker Mezhyar Keshvari, som selv kom til Norge med familien sin fra Iran, uttalte seg sterkt skeptisk og kritisk til hele affæren. Nå ser det imidlertid også ut som om Venstre tar et lignende stadpunkt i samme sak.

Vi følger opp med å høre hva stortingsrepresentant i Oslo, Trine Skei Grande, har å si. Til Utrop mener hun at forslaget høres ut som en fin idé, uten at det likevel vil gi noe særlig gode resultater i tiden fremover. Hun vil heller vise til partiets 10 punkter for en sosialliberal integreringspolitikk. Blant annet skal flere få bedre og mer fleksibel norsk språkopplæring, og gi bonus til de som lærer seg språket raskt på introduksjonskurset.

 – Vi tror ikke å opprette en slik tverrpolitisk komminsjon kan løse så mange problemer, selv om vi ikke nødvendigvis er imot, sier hun i en e-post til utrop.no.