Radio Latin-Amerika mister radiokonsesjon

0Shares

På grunn av blant annet uenighet om definisjonen av lokalstoff ble konsesjonene utlyst på nytt igjen. Og samtlige aviser søkte på ny, og denne gangen mistet Radio Latin-Amerika konsesjonen.

Radio Latin-Amerika mener at det ble begått feil ved reutlysningen, da øvrige lokalradisøkere fikk innsynn i vår søknad, der de blant annet  kuune se vårt sendetilbud, skriver Hans Dahle, daglig leder for Radio Latin-Amerika i en pressemelding.

– Som nisjeradiokonsesjonær – som er den type konsesjon vi må godta, følger en del restriksjoner.  Dette innebærer at vi må muligens bytte frekvens og dele kanal med flere konsesjonærer.  Det satt begrensing i radioens inntekt fra sponsor- og reklamesalg til maksimummer kr. 135.000.-  Videre mister radio Latin-Amerika konsesjonen til senderanlegget på Branfjell ved Ekeberg samt konsesjonen til beredskapsenderen i Maridalsveien 3, skriver han videre.

Dahle reagerer sterkt på måten radioen blir behandlet på.

– Vi synes at  Radio Latin-Amerika har fått en urimelig behandling av myndighetene, særlig etter ”Mangfoldsåret 2008”.  Minoritetsradioene har i over 15 år krevd å få en egen frekvens i hovedstaden som kan dekke Oslo og de nærmeste områder, understreker han.