Kildesortering for minoritetskvinner

0Shares

Mangfolds- og likestillingsutvalget i Renovasjonsetaten (REN) skal arrangere to aktivitetsdager på Skolestua tirsdag 22. og onsdag 23.september, hvor utvidet kildesortering er tema. Målgruppen for aktivitetsdagene er hjemmeværende kvinner med minoritetsbakgrunn.

– Dette er en gruppe som vi tror det kan være vanskelig å nå fram til med informasjon, sier Britt Krokum, teamleder i REN. Deltakerne går på skole i regi av Betanien og har undervisning i inkludering og språkforståelse. Etatens minoritetsspråklige skal bidra under arrangementene.

– De er involvert som veiledere eller tolker og kommer fra Eritrea, Somalia, Sri Lanka, Polen, Pakistan og Kroatia, forteller Krokum til OXLOs Nyhetsbrev.

REN ønsker å nå ut til flest mulig med sitt budskap og sin informasjon. For å nå ut også til de med minoritetsbakgrunn ønsker de å samarbeide med innvandrerorganisasjoner.

– Vi har alt fått kontakt med Kvinnegruppen i Bydel Alna. De skal i oktober være med på samme opplegg som vi kjører på aktivitetsdagene nå under OXLO-uka. Ta gjerne kontakt med oss slik at vi sammen kan gjennomføre dette for flere, oppfordrer Krokum.