Alt om nyrasisme

 
Gikk du glipp av nyrasismedebatten i høstferien? Her er en oversikt.
0Shares

Den rødgrønne regjeringen har lagt fire år med kontroll på integrerings- og innvandringspolitikken bak seg og skal fortsette i fire år til. Utrop har fulgt godt med på dette feltet like lenge, og kan konkludere med at regjeringen fører en assimileringspolitikk som baserer seg på det vi kan kalle nyrasisme, skrev redaktør i Utrop, Majoran Vivekananthan. Denne kommentaren skapte rabalder.

Dagsavisen fulgte opp med flere reportasjer.

Kari Helene Partapuoli, leder for Antirasistisk Senter, er enig i at Ap lar drøye påstander fra Frp stå uimotsagt og at partiene har latt være å frambringe fakta «de er nødt til å kjenne til».
Les mer

SVs Karin Andersven var uenig.
Les mer

Definisjon på nyrasisme
Les mer

Norske innvandringsforskere rister på hodet av Utrop-redaktør Majoran Vivekananthans stempling av regjeringen som nyrasistisk. Redaktøren angrer ikke på utspillet.
Les mer

Innvandrere er delte om nyrasisme-utspill. Innvandrere presses i stadig større grad til å gi avkall på sin religion og kultur, ifølge lederen for Muslimsk studentsamfunn. Talspersoner for minoriteter mener tonen i debatten har hardnet.
Les mer

Majoran Vivekananthan argumenterer nemlig godt for at politikken har slått feil, skriver Arne Strand i Dagsavisen.
Les mer

Majoran Vivekananthan står fast ved at regjeringen fører en politikk som er nyrasistisk.
Les mer

Det er en ganske skummel retorikk Utrop-redaktøren har grepet til. Ja vel, så er til og med de rødgrønne rasister nå da? Spør Erling Gjelsvik i BA.
Les mer

Paradokset er at hadde redaktør Majoran Vivekananthan nøyd seg med å skrive det han vanligvis skriver – at minoritetsbefolkningens kultur og religion blir diskriminert – så ville han knapt blitt invitert til en eneste debatt. Han fikk taletid nettopp fordi han brukte ordet rasist, skriver Inger Anne Olsen i Aftenposten.
Les mer

Vi mener Majoran Vivekananthan går for langt når han stempler regjeringen som nyrasistisk. Samtidig er det ikke til å komme forbi at det har skjedd drastiske endringer i innvandrings- og asylpolitikken de siste par årene. Tidligere hadde Frp tilnærmet monopol på en tøff innvandringslinje. Slik er det ikke lenger, heter det i en lederartikkel i Fedrelandsvennen.
Les mer

Flere innvandrere Kulturnytt har snakket med stiller seg bak utspillet redaktøren i avisa Utrop kom med denne uka.
Les mer

– Innvandrere må ikke lese Utrop, for de gir et feilaktig inntrykk av Norge som rasistisk, sier Walid al-Kubaisi til Klassekampen.
Saken finnes ikke på nett.

Både programleder Hans-Wilhelm Steinfeld og spaltist i Klassekampen griller Vivekananthan i NRK.
Se mer på NRK

Forsker og sosialantropolog Øivind Fuglerud mener “nyrasisme” ikke er spesielt for den rødgrønne regjeringen, og etterlyser større aksept for innvandrernes egen kultur som han mener fremmer integrering.
Les mer

Leder i MiRA-senteret Fakhra Salimi støtter Vivekananthtans utspill om nyrasisme. – Nyrasismen vokser i Norge, sier Salimi til Ny Tid.
Les mer

Bruk av ordet “nyrasisme” var nødvendig for å skape en debatt om dette temaet, mener innvandrertopper.
Les mer

Bør staten motvirke rasisme? Innlegg i Klassekampen skrevet av Vivekananthan.
Les mer

Hva er nyrasisme? Vivekananthans tilsvar.
Les mer

Debatt om nyrasisme på Tabloid i TV2 (Betaling kreves)
Se programmet

Tvangspreget fornorskingspolitikk har inntatt, og dominerer, nesten hele det politiske landskapet, skriver Dagbladet på lederplass.
Les mer