FrP krever kontroll av koranskoler

Utenrikspolitiske talsmann i FrP Morten Høglund
Foto: FrP
FrPs utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund krever at Norge skaffer seg oversikt over pensum i de skoler som mottar norsk støtte.
0Shares

– Det er helt uakseptabelt at det hersker tvil om norske bistandsmidler finansierer undervisning i fundamentalisme, sier han.

Det er NRK som forteller at Norge fortsetter å gi økonomisk bistand til 115 koranskoler i Pakistan, uten at man vet hva slags undervisning disse skolene bedriver. En tidligere pakistansk statsråd hevder at mange skoler bygger opp under hat mot vesten.

FrPs utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund krever at norske myndigheter griper inn.

– Det er uholdbart at utenriksministeren ikke vil kontrollere om norske bistandspenger går til skoler som bygger opp under terrorisme og hat mot vesten.

Koranskoler er privatskoler som drives utenfor det ordnære pakistanske skolesystemet. Norske myndigheter gir årlig 5-8 millioner kroner i støtte til koranskolene i Pakistan.

– Mange av disse skolene ligger i en provins som er blitt beskyldt for å rekruttere talibansoldater. Vi må være helt trygge på at norske midler ikke går til ekstremistskoler som bidrar til mer hat og intoleranse, påpeker Høglund.