Frp-politikere i Agder får pålegg: – Ta avstand fra SIAN

Frp-politikere i Agder får advarsel fra fylkeslederen, og blir bedt om å ta avstand fra SIAN.
Foto: Johanna Engen
Fylkesleder Christian Eikeland i Agder Frp advarer partifellene mot å la seg lokke ut i SIAN-debatter på sosiale medier.

Skrivet fra fylkeslederen ble sendt ut til alle Frps tillitsvalgte i Agder denne uken, ifølge Agderposten.

«Vi ønsker derfor å formidle at interne debatter på sosiale medier mellom våre tillitsvalgte, og poster som ikke tar avstand fra organisasjoner som vil bekjempe religioner, som SIAN vil bli gjenstand for diskusjon i fylkesstyret, står det i brevet som er signert av fylkesleder Eikeland og organisatorisk nestleder Magnus Stø Kittelsen.

– Hva ligger i advarselen?

– At om noen i Agder Frp vil debattere SIAN og ikke ta avstand fra organisasjonen, så må vi ta noen runder. Vi har ikke konkludert med hva reaksjonen eventuelt blir, svarer
fylkeslederen.

Han legger ikke skjul på medieoppslagene og utspillene fra personer i Arendal Frp bidro til at skrivet ble forfattet.

Tar SIAN-avstand

– Det er for å klargjøre at vi tar avstand fra rasisme og organisasjoner som forfekter rasisme. Det vi trenger nå, er fokus på våre politiske saken. I Arendal vil det for eksempel være omtaksering av eiendomsskatt, eller bompengeordninger, sier fylkeslederen.

Partileder Siv Jensen har tidligere uttalt til Dagbladet at det «er helt uforenlig å være Frp-medlem og samtidig medlem av SIAN».