Majoran kåret som en av de mest innflytelsesrike

Majoran Vivekananthan er kåret som en av de mest innflytelsesrike.
Foto: Utrop.no
        
0Shares

Nettmagasinet X-plosiv har kåret årets mest innflytelsesrike nordmenn med minoritetsbakgrunn.

– I år har vi fulgt samfunnsdebatten og kommet frem til en liste over de vi mener har påvirket dagsorden i størst grad i 2009. Dette er mennesker som aktivt har tatt del i å forme nordmenns oppfatninger både når det gjelder minoritetsspørsmål, men også andre viktige temaer i samfunnet, skriver nettmagasinet x-plosiv på sine nettsider.

Redaktør i avisen Utrop, Majoran Vivekananthan er en av de 10 kårede.

Hadia Tajik, Amal Aden, Akhtar Chaudhry, Mahmona Khan, Loveleen Brenna , Abid Raja, Majoran Vivekananthan, Elvis Chi Nwosu, Muhammed Usman Rana og Kadafi Zaman er kåret til de ti mest innflytelsesrike nordmenn med minoritetsbakgrunn. FOTO: Shazia Sarwar
Foto : X-plosiv.no

“Han har i 2009 vært aktiv i kampen for tamilenes situasjon i Sri Lanka. Via Utrop har han løftet frem viktige stemmer og temaer. I september i år kastet Vivekananthan en brannfakkel inn i diskusjonen om den norske integreringspolitikken. Han beskyldte den rødgrønne regjeringen for nyrasisme. Han mente at regjeringen presser innvandrere inn i norsk kultur og står dermed for en ny form for rasisme. Kronikken skapte bølger og det strømte på med støtteerklæringer samtidig som mange var sjokkert over Vivekananthans beskyldninger om rasisme,” heter det i juryens begrunnelse.