Papirløse innvandrere i sprengkulden

Kan fryse i sprengkulden: papriløse innvandrere kan få det tøft i de ukene som kommer på grunn av sprengkulden som starter idag.
Foto: Flickr.com
I Oslo venter sprengkulde med temperatur ned mot minus 20 grader de neste tre ukene, ifølge Meteorologisk institutt. Dette kan ramme bostedløse papirløse innvandrere hardt.        
0Shares
Latest posts by Saroj Chumber (see all)

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i Oslo forsikrer at kommunen er godt nok forberedt på å hjelpe rusavhengige og andre som ikke har noe sted å bo, skriver Dagsavisen.
– Ingen blir sendt ut på gata i 20 minusgrader, sier byrådslederen.

Bekymret for papirløse
Kirsten Frigstad, prosjektleder i 24 SJU, er bekymret for hvordan papirløse innvandrere vil klare seg i vinterkulda.

– De har ingen rettigheter her i landet. Vi har ikke hatt besøk av noen her i det siste, men det kan være fordi det har vært mange andre tilbud som har vært åpne i jula. Jeg er spent på hvordan det vil gå med denne gruppa etter nyttår, sier hun til Dagsavisen.

Farlig å sove ute
Oddrun Remvik, avdelingsdirektør i Helse & sosial i Kirkens Bymisjon Oslo, synes at det er veldig fint at byrådslederen har sagt at alle får en plass på kommunens akuttplasser, og at kommunen ikke skal spørre om papirer.

– Selv om byrådslederen forsikrer at alle får en plass, er det mange papirløse som likevel er redde for å oppsøke et offentlig tilbud, sier hun til Utrop.

Hun oppfordrer alle til å invitere inn folk, uansett hva slags bakgrunn de har, i dagene som kommer.
– Det er farlig å sove ute i minus 20 grader, sier hun.