Nykomlingparti fikk innvandrerstemmer

FNBs Danny Chaudry (i lys skjorte) er en av nykomlingpartiets mulige representanter i Oslos nye bystyre. Her fotografert sammen med støttespillere under FNBs valgvake på Lilleaker.
Foto: Claudio Castello
Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) kan få opptil fem representanter i Oslo bystyre etter kveldens valg. 

En av disse er norsk-pakistanske Danny Chaudry, som er partiets tredjekandidat, og styremedlem.

– Vi er veldig fornøyd hvis dette skulle holde. Dette er første gang vi stiller til valg noensinne. Vi har jobbet iherdig i løpet av valgkampen, og vi får betalt nå på valgdagen, sier Chaudry til Utrop.

Forhåndsstemmene i Oslo opptelt har Ap på 19,8 prosent, ned 12,2 prosentpoeng fra valget i 2015, ifølge NTB. Miljøpartiet de Grønne (MDG) blir den store vinneren med nesten 17 prosent.

For debutanten Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) er det foreløpige resultatet 6,4 prosent, noe som vil gi mellom fire og fem mandater.

– Folk har forstått at vi er opptatt av saker som står dem nært. Ikke bare bom, men også fattigdomsbekjempelse, familiepolitikk og eldreomsorg. Vi er også opptatte av vest-øst-skillet i hovedstaden.

Fått innvandrerstemmer

Waseem A. Khan, som også er norsk-pakistansk, kaller seg FNB-støttespiller, og mener flere andre han kjenner fra Oslo øst har stemt på nykomlingen.

– For oss som har store familier og må bruke bilen til å hente barn til og fra skole og/eller trening, skole og barnehage, har økt bruk av bompenger hatt negative følger. Jeg har stemt på FNB blant annet også fordi de vil styrke kollektivtilbudet på Oslo Øst.

For Chaudry er det viktigste å bli et reelt folkeparti.

– Vi stiller om to år til stortingsvalg, og om fire år til neste kommunevalg.