«Mange av begrepene Frp fremmer, har utgangspunkt i rasistisk, fremmedfiendtlig og ja, nynazistisk propaganda»

Per-Willy Amundsen, Christian Tybring-Gjedde og Jon Helgheim. Nettopp de som har stått i front for en splittende retorikk, supplert med grove anklager mellom linjene for dem som tør å tale dem imot.
Foto: Utrop
Det skriver Shoaib Sultan i en kronikk i Dagbladet.
0Shares

“Raja avkreves en ekstrem presisjon med begrepet brun politikk. Dette er et begrep som har forbindelser tilbake til brunskjortene, men som mange flere bruker om fremmedfiendtlige og litt grumsete holdninger, noe Frp har i fullt monn,” skriver Sultan.

“Frp er et høyrepopulistisk parti, men enkeltpolitikere kan befinne seg et helt annet sted på denne skalaen enn partiet selv,” skriver han og nevner tre politikere spesielt.

“Per-Willy Amundsen, Christian Tybring-Gjedde og Jon Helgheim. Nettopp de som har stått i front for en splittende retorikk, supplert med grove anklager mellom linjene for dem som tør å tale dem imot. Ansvaret påligger ikke dem, for de spiller sitt spill. Det er vi som samfunn, og norsk presse, som blir lurt utpå igjen. Kjære norsk presse. Vet dere ikke hva de har stått for i alle år?” Spør han retorisk.

Les hele kronikken her.