Fortsetter kampen om egen inkluderingsdirektør

 
Forslaget om en egen inkluderingssjef i Drammen, fremmet av Venstrepolitiker Yousuf Gilani ble ikke vedtatt av bystyret i Drammen.
0Shares

Tidligere foreslo venstrepolitiker i Drammen Yousuf Gilani egne integreringsdirektører til alle kommuner som har et høyt antall flerkulturelle innbyggere.

Men i hans egen kommune, Drammen, ble ikke forslaget vedtatt av bystyret sist uke.

– Selv om det ikke ble flertall denne gang, vil jeg følge opp saken. Det er på tide at vi nå kan måle effekten av integreringspolitikken som føres, sier Gilani.

Prosjekter i gang

Mot argumentene fra andre i bystyret var at Drammen allerede har ulike prosjekter på gang som jobber med inkludering.

Gilani er klar over de prosjektene som er satt i gang, men ønsker fortsatt en inkluderingsdirektør som kan måle effekten av prosjektene.

– Vi vet at vi har flere prosjekter på gang. Vi har ulike handlingsplaner, men hvordan vet vi om de lykkes når vi aldri får sett på noen form får resultater, spør Gilani.

Rådmannen har ansvar
Ordfører Tore Opdal Hansen mener at det ikke skal være opp til politikerne om Drammen skal få integreringssjef , skriver Drammens Tidende

– Rådmannen har ansvaret for organisering av administrasjonen, og den organisering man til enhver tid har, er den beste fram til en ny er avtalt, sier rådmann Osmund Kaldheim som blir ansett som ekspert på integrering. Han kommer fra jobben som direktør for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI).

Gilani gir ikke opp, og vil følge saken når bystyret skal behandle en ny styringsmodell.

Rådmannen vil imidlertid følge opp forslaget om å se på hvordan integreringstiltak virker. Hvordan det skal gjøres, vet han imidlertid ikke ennå. Gilani er fornøyd med at rådmannen vil se på effekten av integreringstiltak.