Prosjektet Kulturell Veving får pris

Anne-Kathrine Vabø, Kari Anne K. Drangsland, Marry-Anne Karlsen og Heidi Winge Strøm står bak prosjektet Kulturell Verving.
Annette Thommessens Minnepris for 2010 er tildelt prosjektet Kulturell Veving, kjent fra engasjementet omkring saken til Fathia Ahmed Omar, den somaliske kvinnen som tidligere i år ble sendt ut av Norge sammen med sin sønn.

– Prosjektet Kulturell Veving i Bergen (http://kulturellveving.no) har gjort en stor innsats for kvinner på asylmottak i sitt lokalmiljø, og lagt ned et betydelig arbeid for å skape kontakt og gjensidig forståelse mellom asylsøkere og lokalbefolkning, heter det fra prisutdeleren.

Medarbeidere i prosjektet står bak Støttegruppen for Fathia Ahmed Omar. Fathia, som er en av kvinnene som har deltatt på prosjektet, ble sammen med sin sønn sendt ut av Norge tidligere i år, noe som skapte sterke reaksjoner og stort engasjement hos mange.

Hederspris til advokater
Annette Thommessens Minnepris har tildelt en egen hederspris til advokatene Jonas Myhre og Arild Humlen, som initiativtakere til Advokatforeningens Aksjons- og prosedyregruppe. Denne gruppen ble opprettet i 2007 med det formål å gi asylsøkere en mulighet til å få prøvet holdbarheten av endelige avslag i rettssystemet. Gruppen har vist sin berettigelse ved at over halvparten av sakene (11 av 20) som er tatt til retten har endt med medhold til saksøker.

Hedersprisen er en honnør til den innsatsen som Myhre og Humlen har gjort for å fremme rettssikkerhet og en rettmessig tolkning av loven.