Ikke overrasket over muslimsk Miss USA

 
Foto: Facebook
Nyheten om muslimske Rima Fakih (24), som skal representere USA under årets Miss Universe konkurranse, har gått verden rundt de siste dagene. Representanter for muslimer i Norge forstår ikke hva som er så oppsiksvekkende med det.

– Resultat av en naturlig utvikling i det flerkulturelle samfunnet som ikke har noe med religion å gjøre, mener Tina Shagufta Kormo, leder for det liberale muslimske nettverket Likestilling, integrering og mangfold (LIM).

Ifølge henne vant Rima Fakih missekonkuransen først og fremst på grunn av sin skjønnhet, og at hennes religion har ingenting å si.– Jeg er ikke overrasket over at hun vant. Hun er en integrert, amerikansk og pen jente som fortjente å vinne på grunn av sin skjønnhet, sier hun.– Viktig signal

Leder for Rådet for Innvandrerorganisasjoner, Akenathon De Leon mener at kåringen av libanesiskfødte Fakih vil sende et viktig signal til både muslimer og ikke muslimer i vesten. Han forstår delvis hvorfor media har hengt seg opp i hennes religiøse tilhørlighet, men håper at dette ikke trenger å bety noe i fremtiden.

– Jeg ser fram til den dagen man ikke trenger å bry seg om ens religion i det hele tatt. Samtidig vil jeg også si at dette er mer mulig i USA enn i for eksempel Belgia. USA har lenge vært et flerkulturelt land så dette kommer ikke overraskende på meg, mener De Leon