Teaterbåten Innvik solgt

Solgt: Teaterbåten Innvik skal nå bli kultur- og flerbrukskirke.
Foto: Flickr.com/Jørgen Schyberg
Under banneret "Noahs Ark" skal Innvik profileres som kultur- og flerbrukskirke. Etter planen skal båten slepes fra Oslo til Drøbak i november.
0Shares

Kulturbåten M/S Innvik ble tirsdag 31. august solgt til nye private eiere. Den nye eieren har fått låne en kai av Olav Thon slik at kulturdriften kan fortsette.

Komplisert og dyrt
Jarl Solberg, daglig leder i M/S Innvik, begrunner salget slik overfor utrop.no.

– For oss er det en vurdering av flere faktorer. Utløsende årsak er nok de tekniske kravene som ble stilt til M/S Innvik for å opprettholde publikumskapasiteten.

Så det går på kostnadsbiten?

– Ja, det kan i hvert fall forklare en god del.

Fortsetter i løpet av høsten

Solberg forsikrer at Innvik-miljøet vil fortsette i beste velgående, selv om båten ikke lenger vil holde til i Oslokaia etter oktober, når flytteplanene omsider skal gjennomføres.

– Både Nordic Black Theater og andre brukere vil fortsette andre steder, og jeg har også fått forsikringer fra den nye eieren om at Innvik fortsatt vil brukes som kulturbåt.

Fra teater til flerbruk
 
Rune Borknes er en av de to nye eierne. Til utrop.no vil han imidlertid ikke røpe kjøpssummen. Han og den andre medeier har gode kontakter i kultur- og kirkemiljøene i Drøbak, og kan derfor satse på å videreføre det gode prosjektet man hittil har hatt i Oslo.
 
– Vi håper å komme i gang fra og med førjulstiden med aktiviteter. Hvis ikke det lar seg gjennomføre, så starter vi for alvor etter nyttår. Tilbudet skal være 100 prosent non-profit og lavterskel.
 
Kommer dere til å samarbeide med Jarl Solberg og Innviks gamle aktører en gang i fremtiden?
 

– Vi regner med å ha innslag av det flerkulturelle i vår nyprofilering. Siden de er proffe og “Noahs Ark” gjør dette som idealistiske entusiaster, så vil vi sikkert søke råd og samarbeid i forbindelse med ulike kulturprosjekter, sier Borknes til utrop.no.