Organisasjonen Papillon tildelt Plans Jentepris

Papillon er en møteplass for flerkulturelle jenter og kvinner i Bergen. De får nå prisen.
Foto: Privat
Organisasjonen Papillon er tildelt Plans Jentepris 2019 for sitt arbeid med sosial integrering av unge minoritetskvinner i Bergen.

– Årets vinner har samlet jenter i en sårbar situasjon og gitt dem håp og kraft til å endre sin egen fremtid, sa juryleder Navjot Sandhu da hun overrakte prisen på Parkteatret i Oslo fredag kveld.

Papillon er en møteplass for flerkulturelle jenter og kvinner i Bergen. Organisasjonen jobber med sosial integrering gjennom arbeidstrening, nettverksbygging, språkutvikling, sang, dans og håndarbeid.

Hos Papillon kan jenter komme for å snakke med en voksen om vanskelige problemstillinger, og hvert år besøker om lag 400 ungdommer organisasjonen. Det er flest innvandrerjenter som går på ungdomsskolen eller i introduksjonsprogrammer, som benytter seg av møteplassen.

Hvert år deles Jenteprisen ut til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller ute i verden. Prisen deles ut av Plan International Norge på FNs internasjonale jentedag.

Hvem som helst kan nominere kandidater til Jenteprisen, og i år ble nesten 70 kandidater nominert.

Blant tidligere vinnere er Mia Landsem, Andrea Voll Voldum, Deeyah Khan og Fakhra Salimi.