Kulturell livbøye

 
-En aksjon til støtte for flomofrene i Pakistan
0Shares
Latest posts by Saroj Chumber (see all)

Den egentlige kampen for å overleve var ikke da vannmassene flommet over Pakistan og gjorde flere millioner hjemløse – over halvparten av dem barn. Den egentlige kampen foregår nå; Døden truer i form av sykdom og sult!

Kultur-Norge med bidrag til flomofrene
Kunst –og kulturarbeidere har en spesiell mulighet og evne til å bidra ved humanitære katastrofer. Skuespiller og styremedlem i Norsk Skuespillerforbund Toni Usman tar initiativet til aksjonen “Kulturell livbøye”, en pengeinnsamling og en historisk kronerulling til inntekt for flomofrene. Aksjonen som støttes av blant andre Norsk Teater- og Orkesterforening, Norsk Skuespillerforbund, Musikernes fellesorganisasjon og Norske Dansekunstnere, oppfordrer hele kultur-Norge til å bidra med støtte. Sammen kan vi hjelpe mange. Det haster!

Verre enn jordskjelv og tsunami

Flomkatastrofen i Pakistan har et større omfang enn tsunamien i 2004 og jordskjelvet på Haiti. De fleste veiene til de flomrammede områdene er blokkert og 91 broer er enten vasket bort av flomvannet eller ødelagt. Det er en desperat kamp om mat, klær og medisiner. På grunn av mangelen på drikkevann, sprer smitteepidemier seg raskt – influensa, feber og kolera tar nå mange liv. Spesielt ille er situasjonen for kvinner og barn.

Gi ditt bidrag nå

Du kan gi ditt bidrag til aksjonen på kontonummer 9001 06 47303.
Kontoen administreres av AOF Norge som er garantist for at alle innbetalte beløp uavkortet overføres til Labour Education Foundation (LEF), som er en liten, men effektiv humanistisk organisasjon som er på plass inne i flomområdene med hjelpekampanjen Labour Relief Campaign.  

Scenekunstnere står sammen for flomofrene 

Dugnadsforestillingen Kulturell livbøye i regi av Kristian Lykkeslet Strømskag med blant andre Kjersti Elvik, Janne Langaas, Ipek D. Mehlum, Kjersti Fjeldstad, Shri Lal, Rohini Sahajpal,
Jai Shankar, Tove Bøygard, Urmila Berg-Domaas og Toni Usman vises søndag
19. september kl. 19.30 på Dramatikkens hus. Billettinntektene fra forestillingen går i sin helhet til flomofrene.  

Litt om initiativtakeren
Toni Usman ble født i Pakistan og oppvokst i Norge. Han har skuespillerutdannelse fra
Asha Chandras Filminstitutt i Mumbai i India og har arbeidet som frilansskuespiller siden 1987. Han har vært engasjert ved blant annet NRK 1, Radioteatret, TV2, TV3, Riksteatret, Teater Ibsen, Teatret Vårt, Brageteatret og Akershus Teater.

Toni Usman er oppnevnt av Kultur- og kirkedepartementet som styremedlem i Fond for utøvende Kunstnere i perioden november 2006 til utgangen av 2010. Han er også styrmedlem i Norsk Skuespillerforbund.