Lanserte ny tjeneste for pengeoverføring

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken, under lanseringen av det nye pengeoverføringstjenesten sendepengerhjem.no i Marmorhallen i Oslo
Foto: Claudio Castello
Ny nett-tjeneste skal sammenligne pengeoverføringsfirmaer og gjøre det enklere for innvandrere i Norge å sende penger hjem til venner og familie.
0Shares

Forbrukerrådet, Finansportalen og regjeringen har i samarbeid lansert nett-tjenesten sendepengerhjem.no. Formålet er å gjøre det lettere for folk å sende penger til opprinnelseslandet ved at man logger inn på webside og kan sammenligne ulike priser og vilkår.

Utviklings- og miljøvernminister Erik Solheim sier regjeringen har innsett at dette er et viktig tema for mange med minoritetsbakgrunn i Norge.

– Innvandrere i rike land som Norge sender utrolig mye penger hjem. Internasjonalt utgjør private overføringer 200 milliarder dollar årlig, noe som er dobbelt så mye som all internasjonal bistand. Vi har for lenge hatt fokus på bistand fremfor privat pengehjelp, og tar nå konsekvensen av dette ved dette nye tiltaket som sikkert vil hjelpe mange.

Sikkert og gebyrfritt
Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken er optimistisk

– Jeg har tro på at tjenesten på lang sikt kan bli populært. Vi i BLD er med på å finansiere prosjektet, og ser naturligvis det som gunstig at dette skal funke.

Ifølge direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland, skal nett-tjenesten blant annet bidra til å øke konkurransen og stimulere til tilbydere til å gi bedre vilkår for pengeoverføringene. En kjapp titt på nettsiden viser at man foreløpig har begrenset seg til å bruke norsk og engelsk. På spørsmål fra Utrop under lanseringskonferansen sa Flesland det ikke var helt utenkelig å inkludere flere språk.

– Vi ser på det som en del av en videreutvikling. Sendepengerhjem.no har foreløpig valgt å ha med 25 land. Vi innser at både norsk-og engelskkunnskaper blant ulike innvandrergrupper er variabel, men ressurssituasjonen er nå slik at vi som samarbeider om nett-tjenesten har valgt å ha god informasjon på disse to språkene.