Fant veien til Norge som blindpassasjer – er butikksjef i dag

Ahmad Reza Rezae deltok på Kiwis traineeprogram, og er nå butikksjef.
Foto: Kiwi
Den afghansk flyktningen Ahmad Reza Rezae er butikksjef i dag.

Som 13-åring forlot Ahmad Reza Rezae Afghanistan. Det er først i 2009 han kom til Norge etter et lengre opphold i Iran. Han til Norge med båt og som blindpassasjer på ulike lastebiler.

Reza søkte på jobben hos Kiwi etter at han fikk oppholdstillatelse. Han signerte kontrakt med butikken i Drøbak kort tid etter jobbintervjuene. Da var han veldig stolt.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få jobben. Jeg begynte som kasserer i en 30 prosents stilling, før jeg ble låseansvarlig ett år senere. Så fikk jeg fast jobb. Sjefen min ga meg mange gode tilbakemeldinger og så at jeg jobbet hardt, sier han til avisa Dagligvarehandelen.

Senere fikk Reza muligheten til å bli assisterende butikksjef hos Kiwi Drøbak. Han ble redd for om han ville takle oppgavene stillingen ville medføre, og takket nei. I 2015 bestemte han seg imidlertid for å vokse i Kiwi.

– Jeg valgte å snakke med butikksjefen min i Drøbak, som ville hjelpe meg på veien. Jeg ble assisterende butikksjef, og etter hvert ønsket jeg å prøve meg som butikksjef – og det ville sjefen min hjelpe meg med, sier Reza, som forteller at han aldri hadde klart det uten butikksjefen.

– I fjor var jeg med på Kiwis traineeprogram, der jeg ble ferdig i februar i år. Så jobbet jeg hos Kiwi Drøbak frem til juli, før jeg fikk muligheten til å bli butikksjef her på Trøgstad, sier Reza.

– Hadde du trodd du skulle bli butikksjef da du kom til Norge for ti år siden?
– Nei, det hadde jeg aldri trodd. Kiwi har betydd alt for meg. Det viktigste nå er min kone, våre to barn og Kiwi!