SIAN-leder dømt for hatytringer

Det kom flere motstandere enn tilhengere av SIAN på deres markering på Tøyen, men Jon Machlik skriver at gruppen bruker en farlig retorikk som må tas på alvor.

Også nestleder Fanny Bråten i den islamfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) sto tiltalt for flere brudd på den såkalte rasismeparagrafen, men hun ble frikjent i Oslo tingrett, skriver Filter Nyheter.

De to sto tiltalt for blant annet å ha omtalt muslimer som «notoriske seksualpredatorer» som «voldtar i epidemisk omfang» i SIAN-brosjyrer som ble delt ut i Oslo i fjor sommer.

Retten konkluderer med at utsagnet ikke er vernet av ytringsfriheten, og at det derfor er straffbart.

Fanny Bråten ble frifunnet for ytringene i løpeseddeldelen fordi retten mener det ikke ble bevist at hun kjente innholdet i dem eller at hun selv distribuerte akkurat dette innholdet. Hun var også tiltalt for en appell hun holdt foran Stortinget i september i fjor, men retten tvilte seg fram til at hun ikke skal dømmes for denne.

Aktor la i retten ned påstand om 30 dagers ubetinget fengsel for Thorsen og 45 dagers ubetinget fengsel for Bråten. Både Thorsen og Bråten sto tiltalt for innholdet i flere brosjyrer som ble delt ut på blant annet Stovner og Vestli i Oslo i juli i fjor.