Stopper protestbølge

Spredd seg: folk i Bahrains hovedstad Manama har latt seg inspirere av de vellykkede opprørene i Tunisia og Egypt og protesterer mot sine egne styresmakter. Inntil videre er det ikke meldt om vold fra sikkerhetsstyrkenes side.
Foto: http://twitpic.com/3zmy01
Myndighetene i Bahrain, Algerie, Iran og Jemen gjør det de kan for å hindre at protestbølgen fra Tunisia og Egypt sprer seg, skriver dagbladet.no.
Blant annet meldes det at internett-trafikk, og spesielt sider som YouTube og Facebook er blokkert i Algerie. Allerede fredag skjedde det sammenstøt mellom demonstranter og opprørspoliti i Algerie, og i går samlet hundrevis seg i gatene i Jemen.
Inspirert av Egypt

I dag er det varslet store demonstrasjoner i Iran og Bahrain, mens det planlegges demonstrasjoner i Lybia på torsdag. I går samlet folk seg i gatene i den jemenske hovedstaden og ropte slagord med tydelig inspirasjon fra revolusjonen i Egypt, Kravet var samme utfall med Jemens president Ali Abdullah Saleh.
– Først Mubarak, nå Ali!, ropte de.

Opprørsstyrker gjør seg klare i de andre landene for å takle det som kan bli store protester i tiden fremover, følge dagbladet.no.