– Norge må lage nye regler for papirløse

Kan også brukes visumfritt i Norge fra og med i morgen: taiwanske pass.
Foto: Flickr.com/Thomas Lu
Odin Lysaker ved Universitetet i Oslo har skrevet sin doktorgrad om menneskerettighetene til papirløse i Norge.  – I dag har papirløse nesten ingen rettigheter, sier Lysaker. I dag er menneskerettighetene knyttet til statsborgerskapet, og derfor gjelder ikke menneskerettighetene de papirløse, forklarer han til forskning.no. Lysaker mener at Norge og andre land må lage nye regler. […]

Odin Lysaker ved Universitetet i Oslo har skrevet sin doktorgrad om menneskerettighetene til papirløse i Norge. 

– I dag har papirløse nesten ingen rettigheter, sier Lysaker.

I dag er menneskerettighetene knyttet til statsborgerskapet, og derfor gjelder ikke menneskerettighetene de papirløse, forklarer han til forskning.no. Lysaker mener at Norge og andre land må lage nye regler. Menneskerettighetene må gjelde alle mennesker, sier Lysaker ifølge forskning.no.

Til våren skal organisasjonen Skeiv verden arrangere en temakveld for homofile med minoritetsbakgrunn som føler press om å gifte seg med en av motsatt kjønn, eller som allerde har giftet seg mot sin vilje. Bildet er et illustrasjonsbilde fra Mardi gras-paraden i London i 2010.
Foto : Vinni123/Flickr

UDI lager homofili-film
Utlendingsdirektoratet skal lage en film om homofili som skal vises på alle asylmottak i Norge, melder abcnyheter.no.

– Vi vil få fram at homofili er normalt i Norge. Hvis du vil bo i Norge eller bli en del av det norske samfunnet, må du akseptere det, sier regissør Mari Finnestad til abcnyheter.no.

I filmen får vi møte et lesbisk par. De er gift og har to små barn. Vi møter også en homofil innvandrer som har hatt det vanskelig etter at han fortalte at han er homofil.