Hyllet TV-advokat og bystyrerepresentant

Forfatter, advokat og tv-personlighet Hayati İnanc talte til 600 norsk-tyrkere sist uke.
Foto: norturk.com
600 norsk-tyrkere møtte opp på Holmlia for å høre på den kjente TV-skikkelsen Hayati Inanc. Også Unge Høyre-politikeren Mehmet Kaan Inan fikk utdelt pris.

Forrige uke ble det holdt en konferanse med den kjente tyrkiske advokaten, forfatteren og programlederen Hayati Inanc i regi av Tyrkiske Foreningers Hovedorganisasjon i Norge (TFHN).

Ifølge en pressemelding fra organisasjonen startet programmet med en åpningstale fra TFHNs styreleder Hatice Lük. I tillegg holdt den tyrkiske ambassadøren Fazlı Çorman en liten tale.

Fra utdelingen av Hedersprisen (til Veli Özdemir) og prisen for Årets Ungdom (til Mehmet Kaan Inan).
Foto : norturk.com
Under programmet ble også TFHNs pris for Årets Ungdom  samt TFHNs Hederspris delt ut.
Prisen for Årets Ungdom ble gitt til den unge jusstudenten og bystyrerepresentanten Mehmet Kaan Inan for «å ha vært en god inspirasjonskilde for andre tyrkiske ungdommer med sitt arbeid, pågangsmot og samfunnsengasjement».
Prisen ble overrakt av Tyrkias ambassadør Fazlı Çorman. Fjorårets vinner, Betül Cokluk, er i år nominert til Frivillighetsprisen 2019 av Frivillighet Norge.
I tillegg ble også TFHNs Hederspris utdelt. Prisen ble gitt til  Veli Özdemir fra Moss for sitt mangeårige foreningsarbeid og viktige bidrag til det norsk-tyrkiske samfunnet helt siden 1970-tallet. Prisen ble overrakt av TFHN-leder Hatice Lük. Fjorårets vinnere av Hedersprisen var Steinar Johansen og Cinar Simsek for brobyggingsarbeid mellom Tyrkia og Norge.
I tillegg ble også Sura Nur Koca og Ali Karagöz hedret av styreleder Hatice Lük for sin frivillige innsats for det norsk-tyrkiske miljøet.