Frp alene om hijabforbud

Uhygienisk: Trondheim Frps Kristian Dahlberg Hauge vil ha hijab-forbud på kommunale svømmebassenger.
Foto: Flickr
Fremskrittspartiet blir stående alene om å ville forby bruk av hijab i barneskolen. Stortinget skal fredag behandle partiets forslag om et forbud, men komitéinnstillingen viser at ingen andre vil stemme for forslaget, ifølge NTB.
0Shares
En uttalelse fra lovavdelingen i Justisdepartementet, der det konkluderes med at et forbud mot hijab vil være diskriminerende og i strid med menneskerettighetene.
– Her er det viktig at en lærer skal kunne kreve å se ansiktet til den som undervises. Men et generelt forbud mot visse klesplagg, enten det gjelder barn eller voksne i skolen, er etter flertallets mening totalitært, heter det i innstillingen.
Undertrykkelsesargumentasjon faller i grus
Bruk av hijab er etter Frps mening undertrykkende fordi enkelte jenter blir tvunget av sin familie til å gå med hijab. Et forbud er derfor på sin plass, selv om det rammer jenter som går med hijab av egen fri vilje.
Samtlige partier i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, unntatt Frp, understreker imidlertid at retten til å uttrykke sin tro er grunnleggende for det enkelte individ. Flertallet understreker også at det er forskjell på det man ikke liker og det man vil forby, ifølge NTB.