Feiret organisasjonsvekst med julebord på Grønland

Samlet til fest: (f.v) Leder for bydelsmødrene, Nasreem Begum, Ap-politiker Siri Gåsemyr Staalesen og kommunikasjonsrådgiver i Bydelsmødre sentralt, Sigrid Sivertsen Haugan.
Foto: Claudio Castello
– 2019 har vært et vellykket år for oss, påpekte Nasreen Begum, leder for Bydelsmødrene.

Omtrent 100 bydelsmødre fra seks bydeler samlet seg på Cafe Villa på Grønland for å feire organisasjonens andre julebord.

Bydelsmødre var samlet fra ulike bydeler i Oslo for å feire et år med rekordvekst i organisasjonen.
Foto : Claudio Castello

Bydelsmødre er en ideell organisasjon basert på frivillig arbeid startet av Nasreen Begum i 2016. Organisasjonen består av utvalgte ressurssterke kvinner, primært med etnisk minoritetsbakgrunn, som går gjennom et opplæringsprogram om temaer som foreldre, arbeid og helse.

– Vi er kvinner som året rundt har gjort frivillig innsats for nærmiljøet. Vi fortjener å ferie oss selv i dag, samtidig som dette er en anledning for bydelsmødre fra ulike bydeler å bli kjent med hverandre, sa Begum til Utrop.

Ulike nasjoner

Tilsammen har Bydelsmødre 132 frivillige totalt, medregnet den nye gruppen som er under utdanning, fordelt på 35 nasjoner.

– Vi feirer at vi har vokst i år. I fjorårets julebord var tre bydeler involvert, fortalte hun.

Sigrid Sivertsen Haugan, kommunikasjonsrådgiver i Bydelsmødre sentralt, ser det som stas at tilbudet omfatter flere kvinner.

– 2019 har vært et særdeles godt år for oss, så i år skal vi ha en stor fest, fremhevet hun.

Både Haugan og Begum er takknemlige for støtten som politikerne har vist gjennom hele året.

– Vi er takknemlige for at Oslo kommune har backet oss opp, blant gjennom økt kommunal støtte. Takket være denne støtten har vi kunnet doble innsatsen for Oslos kvinner, sa Begum.

Stortingspolitiker på besøk

Stortingsrepresentant fra Oslo, Siri Gåsemyr Staalesen (Ap) holdt åpningstale. Nestleder Hadia Tajik skulle også delta, men var forhindret og sendte istedet en videohilsen.

Formålet med Bydelsmødrene er å hjelpe kvinner ut av isolasjon og ut i samfunnet, noe som ikke har gått upåaktet hen.

– Dere har gjort en forskjell i mange menneskers liv, sa Staalesen i åpningstalen.

– Vi er glade og stolte over at politikerne har vist oss denne oppmerksomheten og setter pris på arbeidet vi gjør, og har troen på oss, sa Haugan.

Les også:

Ingen hjelp fra Bydelsmødre på Sagene og i Gamle Oslo

Bydelsmødrene i Alna feiret ettårsjubileum