Nasreen nominert til Årets osloborger

Norsk-pakistanske Nasreem Begum er en av årets nominerte til Aftenpostens osloborger-kåring.
Foto: Claudio Castello
Aftenpostens kåring av osloborgere som har gjort en ekstra innsats for byen sin det siste året har en kandidat med innvandrerbakgrunn.

Kandidatene til Årets osloborger er Petter Stordalen, Nasreen Begum, Lars Saabye Christensen, Amund Kveim og Eline Thorleifsson, melder Aftenposten.

Nasreen Begum (43) startet og har drevet organisasjonen Bydelsmødre i Oslo siden 2016. Nasreen, som er født i Pakistan, visste ingenting om frivillighet da hun kom til Norge for 20 år siden. Nå lærer hun andre minoritetskvinner å bli integrert i det norske samfunnet. Organisasjonen Bydelsmødre har blant annet som formål å få innvandrermødre til å bli mer aktive i sitt lokalmiljø.

– Jeg er takknemlig for nominasjonen, og krysser fingrene for at dette går helt inn, sier Begum til Utrop, som intervjuet henne under Bydelsmødrenes julebord sist lørdag.

Årets nominerte er blitt pekt på av leserne, i tillegg til at de er blitt vurdert av Aftenpostens egen jury.

I jurybeskrivelsen heter det:

Årets osloborger skal være «en ildsjel som har beveget seg utenfor eventuelle stillingsinstrukser. En person som bruker tid og krefter på å gjøre hverdagen litt bedre for sine medmennesker. En som har gjort Oslo enda litt bedre å leve i.»

Tidligere vinnere:

2004: Finn Abrahamsen
2005: Vibeke Omberg
2006: Wenche Foss
2007: Gunnar Sønsteby
2008: Kåre Stølen
2009: Arild Knutsen
2010: Hanne Kristin Rohde
2011: Fabian Stang
2012: Bengt Eriksen
2013: Christian Ringnes
2014: Frode Kyvåg
2015: Mohsan Raja
2016: Solveig Ude
2017: Mohamed Fariss
2018: David Adampour