Ansetter ikke innvandrere som ledere

Fra utdanning til NAV: en ny arbeidsmarkedsundersøkelse utført av Proffice viser at bedriftsledere er lite intersserte i innvandrere som har interesse av å gjøre karriere. Ifølge statistikken oppgir bare tre prosent arbeidstagere å ha en leder med innvandrebakgrunn
Foto: Asker kommune
Ny arbeidsmarkedsundersøkelse viser vanskelige kår for ledere og arbeidstagere med innvandrerbakgrunn.
Fire av ti ledere mener innvandrere som søker jobb ender vil diskrimineres på grunn av sitt etniske opphav viser en stor arbeidsmarkedsundersøkelse fra bemannings- og rekrutteringsselskapet Proffice, skriver bladet Velferd.
I undersøkelsen oppgir kun tre prosent av norske arbeidstagere at de har en leder med innvandrerbakgrunn. 
– Nåløyet er trangt, konstaterer viseadministrerende direktør Stein André Haugerud i Proffice.
Paradoksalt
– Undersøkelsen tyder på at en del norske ledere ikke klarer å forholde seg til at de rekrutterer fra et flerkulturelt samfunn, sier administrerende direktør i Proffice, Per Bergerud.
Han synes situasjonen virker paradoksalt. 
– Først kvier seg for å rekruttere innvandrere. Samtidig gir åtte av ti norske ledere uttrykk for at vi ikke er flinke nok til å utnytte arbeidskraften som er i landet i dag fordi vi ikke er flinke nok på tilrettelegging og integrering, sier han til Velferd.
Lønner seg
IT-grunder Shahzad Rana er ikke overrasket over resultatene.
– En feilansettelse kan være dyrt, særlig i småbedrifter, og derfor kan det være greit å velge det trygge og kjente, sier han til Velferd.
Likevel mener han bedrifter taper på å ikke ha en bevisst strategi for mangfold ved nyansettelser.
– En aktiv mangfoldsstrategi er en forutsetning for å tiltrekke seg de aller beste talentene, samtidig som man får et bedre kulturelt miljø på arbeidsplassen og medarbeidere trives bedre.