Kåret på nytt

Statusheving: Oslo World Music Festival har for annet år på rad blitt kåret til en av verdens beste internasjonale festivaler. Bildet er fra 2008, da serbiske Emir Kusturica og hans No Smoking Orchestra gjestet Oslo.
Oslo World Music Festival er igjen på listen over verdens 25 beste internasjonale festivaler.

For andre år på rad er Oslo World Music Festival kåret til en av verdens 25 beste internasjonale festivaler av det britiske magasinet Songlines, som regnes som et av de fremste innen omtale av verdensmusikksjangeren.

– Vi er selvsagt utrolig glade og synes det veldig hyggelig å ha fått denne utmerkelsen for annet år på rad sier arrangementsansvarlig Maria Chrysostomidis til utrop.no.

Sammensatt og gjennomtenkt
Festivalsjef Alexandra Archetti Stølen oppgir programmet som grunn til kåringen.

– Vi har i alle år klart å samle mange fantastiske artister fra hele verden i Oslo under samme festivaluke. Dessuten er vi opptatte av å presentere både vel etablerte stjerner og navn som ikke folk kjenner så godt til, for det skaper forventninger og pirrer nyskjerrighet.

Hvordan inspirerer en slik kåring til å jobbe videre?

– Fordi dette er en verdensmusikk festival er det jo ekstra gøy å bli lagt merke til ute i den store verden, påpeker hun.

Bra for Oslo
Stølen tror ikke kåringen for noe betydning når det gjelder midler til kommende festivaler.

– Først og fremst synes jeg det er veldig bra å bli lagt merke til. Bra for Oslo som by og som god Norgesprofilering. Så vi kan jo håpe på økte bevilgninger etterhvert.

Hva akter dere å gjøre for å holde dere på topp og ende opp i Songlines også neste år?

– Vi håper mange av verdens beste artister fortsatt vil ta turen innom Oslo, og fortsette å satse på et godt program, kåring eller ei.